Blog

Orderverwerking- van orderontvangst tot verzending

Orderverwerking: van orderontvangst tot verzending

De wereld verandert, en logistiek gaat sneller dan ooit. Vandaag besteld, morgen in huis is vaker regel dan uitzondering en om dit te kunnen bewerkstelligen, is een efficiënt proces van orderverwerking cruciaal voor jouw bedrijf. Bij Pon Logistics begrijpen we dat als geen ander. Met jarenlange ervaring en up-to-date zijn en blijven van alle (technische) ontwikkelingen zijn wij met de tijd meegegroeid en zijn wij klaar voor de logistiek van de toekomst. Met onze warehousing oplossingen ben jij ook klaar om jouw logistieke uitdagingen om te zetten in succesverhalen. Maar hoe doen we dat? Laten we een kijkje nemen in het proces van orderontvangst tot verzending.

Voorraadbeheer

Goed voorraadbeheer is cruciaal voor een efficiënt orderverwerkingsproces. Met de inzet van diverse data-tools zorgen wij voor een nauwkeurige en efficiënte opslag van jouw goederen. Ons dynamische voorraadsysteem houdt alles bij: van locatie tot hoeveelheid. Door datagestuurd te werken lopen we ook vrijwel nooit tegen onder- of overcapaciteit aan. Alles is tot in de puntjes geregeld en jouw producten zijn altijd op de juiste plaats op het juiste moment.

Efficiënt orderontvangst

Het proces van orderverwerking begint zodra jouw klant op de ‘bestel’-button klikt. De orderontvangst is de eerste stap in onze gestroomlijnde keten. Ons geavanceerde systeem registreert elke order direct en foutloos, waar jij als klant van Pon Logistics ook direct inzicht in hebt. Zo weet je zeker dat jouw producten snel en correct verwerkt worden.

Orderpicken

Ons gestroomlijnde systeem maakt het werk voor de orderpicker makkelijker. De producten zijn makkelijk te vinden en in te pakken. Ook wordt het voorraadsysteem direct up to date bijgewerkt. Dit betekent minimale foutkansen en maximale efficiëntie. De producten worden snel en nauwkeurig klaargemaakt voor verzending. Tijd is geld, en wij verspillen geen seconde.

Veilige en snelle verzending

De producten staan klaar om naar de klant te gaan! Het laatste stuk van het proces is de verzending. Jouw goederen worden veilig verpakt en klaargezet voor transport. Met onze betrouwbare logistieke partners garanderen we een snelle en veilige levering aan jouw klanten. Zo blijf je altijd een stap voor op de concurrentie.

Optimalisatie

De ene order is de andere niet en ook bedrijven verschillen enorm van elkaar. Daarom kijken we graag samen met jou naar optimalisatieslagen die we kunnen maken. Zijn klanten tevreden? Kunnen we producten efficiënter of kleiner inpakken? Kunnen we producten nog veiliger ingepakt vervoeren? Kunnen we duurzamer te werk gaan? Zomaar wat vragen die de revue wel eens zijn gepasseerd. Optimalisatieslagen waar zowel jij als ondernemer, als wij van kunnen leren.

Pon Logistics is jouw partner in logistiek. Met jarenlange ervaringen en een toonaangevende naam boven ons zijn wij de aangewezen partij om logistiek naar een hoger level te tillen. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? We hebben het er graag met je over!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!