Klantcase

“Snel een spoedopdracht? Geen probleem!”

Bluezone mobility streeft naar ‘mooie mobiliteit’. Dat doen ze onder andere door het ontwikkelen en produceren van (elektrische) fietsen.  Het bedrijf uit Breda ontwikkelt oplossingen op maat, zoals bakfietsen, vouwfietsen of deelfietsen voor specifieke doelgroepen en acties. De fietsen worden geproduceerd in een eigen fabriek in Turkije. De producten die af zijn, staan opgeslagen in het Warehouse van Pon Logistics. Vanuit hier worden ze verstuurd naar de eindafnemer.

A9Riwd9wj_h1hljr_f0420

Binnen een jaar vertienvoudigd

Bluezone mobility is begin 2021 bij Pon binnengekomen via de website, vertelt Andre van den Breemer, Afdelingshoofd logistiek van Pon Warehouse in Barneveld. “Ze hadden bij Bluezone geen ruimte om de voorraad op te slaan op het eigen hoofdkantoor in Breda en waren dus op zoek naar een warehouse. Het is een bedrijf dat snel groeit. In eerste instantie zou het om zo’n 1.000-1.500 fietsen gaan, maar inmiddels zitten we al op zo’n 10.000 fietsen die wij voor hen opslaan.”

logistiek_linegraphic_pon_logistics
warehousing bulk

Opslag van fietsen

De fietsen worden in Turkije geproduceerd, vertelt André. “Wij krijgen daarna de complete fietsen aangeleverd in dozen en die slaan we op. Op het moment dat er een actie is en de producten uitgeleverd moeten worden, verzenden wij ze naar de klant. Er zijn ook regelmatig ad hoc opdrachten waarbij er snel nog een flink aantal fietsen geleverd wordt. Wij krijgen zo’n vraag dan binnen en kunnen dat eigenlijk altijd wel oplossen.”

Inspringen op ad hoc ontwikkelingen

De samenwerking verloopt vlot en soepel, ook als er eens speciale verzoeken zijn. “Binnenkort krijgen we bijvoorbeeld een partij fietsen die we moeten versturen naar Zweden. Die moeten extra verpakt worden, maar ook dat is geen probleem. Wij krijgen de verpakkingsmaterialen aangeleverd en zorgen dat er een extra doos omheen komt. Soms gaat het ineens om 400 in plaats van om 300 fietsen, maar ook dat regelen we. De samenwerking verloopt naar beider tevredenheid.”

Voor nieuwe klanten maken we graag ruimte.

Interesse? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.