Klantcase

Swapfiets – Altijd een werkende fiets!

Een abonnement op een fiets afsluiten? Dat kan! Voor een vast bedrag per maand kan iedereen in Amsterdam, Delft, Eindhoven, Groningen, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Enschede, Tilburg en Utrecht een mobiliteitscontract met Swapfiets afsluiten, waarbij je de zekerheid hebt altijd over een goede, werkende fiets te beschikken. Bij reparaties wordt ervoor gezorgd dat binnen 12 uur een nieuwe fiets gereed staat. Dat betekent ook de nodige logistieke uitdagingen zoals het uitleveren van grote aantallen in relatief korte tijd.

A9Riwd9wj_h1hljr_f0420

Swapfiets begon als een startup van drie vrienden en groeide al snel uit tot een succes. Iedere (oud-)student kent de perikelen van een kapotte of gestolen fiets, veelal het transportmiddel om van de ene kant van de stad naar de andere kant te cruisen. Swapfiets biedt de zekerheid dat studenten altijd over een goede, werkende fiets beschikken. Zo wordt er bij reparaties en diefstal binnen 12 uur gezorgd voor een vervangende fiets.
Begin dit jaar kocht Swapfiets 12.000 nieuwe fietsen in. Maar hoe krijg je die bulk aan fietsen vervolgens in al die Nederlandse studentensteden? Door de beperkte opslagcapaciteit van Swapfiets in de binnensteden en de nodige logistieke uitdagingen is er een samenwerking ontstaan met Pon Logistics. Klik hier voor een korte video.

logistiek_linegraphic_pon_logistics
warehousing bulk

Samenwerking Pon Logistics

Voor Swapfiets is het fijn om de opslag en distributie van zowel de fietsen als de onderdelen bij één professionele partij te beleggen, waarbij Swapfiets ook nog eens profiteert van de bestaande afspraken met transporteurs zoals o.a. Parts Express voor de onderdelendistributie en Rotra voor fietsendistributie.
Pon Logistics is verantwoordelijk voor de ontvangst, opslag en uitgifte van de fietsen. Daarvoor is er op de Losplaats in Leusden een terrein vrijgemaakt als tijdelijke stallingslocatie van de fietsen. Medio juli 2019 werden de eerste fietsen op de Losplaats afgeleverd. Afhankelijk van het aantal trailers waren dit dagelijks 170 tot 340 fietsen. Omdat de fietsen toch al afgeleverd worden voor stalling, regelt de Losplaats direct de afleverbeurt. Elke fiets ondergaat er een afleverbeurt van ca. 10 minuten.

In 12 uur nieuwe fiets gereed

Banden, velgen, trappers, lampen, de standaard: stuk voor stuk fietsonderdelen die regelmatig aan vervanging toe zijn. Swapfiets biedt studenten de service om binnen 12 uur over een nieuwe of gerepareerde fiets te beschikken. Daarvoor is het wel zaak snel over de juiste onderdelen te beschikken.
Om die reden worden nu onderdelen opgeslagen in het Pon Logistics Magazijn in Veenendaal. In eerste instantie worden er pakketten uitgeleverd met daarin een samenstelling van onderdelen die het vaakst nodig zijn. In de daarop volgende fase wordt er overgegaan op het uitleveren op artikelniveau. De opslag en het distributiemodel worden hier uiteraard ook op aangepast. Zo kan Swapfiets de 12 uur-belofte waarmaken. Zie jij iemand rijden op een fiets met een blauwe voorband? Dat is een Swapfiets! Meer weten over Swapfiets, kijk dan op swapfiets.nl.

Voor nieuwe klanten maken we graag ruimte.

Interesse? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.