Blog

5-redenen-waarom-jij-je-warehousing-wilt-uitbesteden.jpg

5 redenen waarom jij je warehousing wilt uitbesteden

Eerder schreven we al een blog over de voor- en nadelen van het uitbesteden van de logistieke operatie. Maar de wereld staat niet stil en de markt verandert continu. Inmiddels zijn er dus nog meer goede redenen om te kiezen voor het uitbesteden van je warehousing. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Voordeel 1: Flexibiliteit

Wie had een situatie als corona kunnen voorspellen? Jij waarschijnlijk net zomin als wij. Maar een dergelijke situatie geeft wel het belang van flexibiliteit aan. De flexibiliteit om capaciteit te kunnen opschalen of afschalen wanneer dat nodig is. Zonder zorgen over ruimte, personeel of apparatuur en tegen een vast en inzichtelijk tarief.

Voordeel 2: Geen eigen magazijn kopen of huren

Voorraad neemt plaats in en dus heb je een magazijn nodig. Maar hoe groot moet dat magazijn dan zijn en koop of huur je die ruimte? Hoe vind je überhaupt beschikbare ruimte in de huidige overspannen vastgoedmarkt? En wat als je straks een enorme piek in aanvragen krijgt? Daar hoef je allemaal niet over na te denken wanneer je gebruik maakt van externe magazijnruimte.

Voordeel 3: geen zorgen over bemensing

Een oude Joodse verwensing luidt: ‘ik wens je veel personeel’. Het idee hierachter is dat personeel staat voor kopzorgen. En anno nu helemaal, want de arbeidsmarkt is zo mogelijk nog meer overspannen dan de huizenmarkt. Met uitbestede warehousing hoef jij je niet druk te maken over het vinden en vasthouden van personeel.

Voordeel 4: geen onverwachte kosten

Machines die kapotgaan, reparaties van een heftruck, uitbreiding van stellingen of ruimte; dringende investeringen komen altijd op een moment waarop je ze niet kunt gebruiken. Het voordeel van uitbestede logistiek: ook de investeringen zijn niet jouw zorg. Bijblijven met nieuwe technieken en methoden? Aanschaf van moderne machines of transportsystemen? De investering ligt bij je logistieke partner en niet bij jou.

Voordeel 5: Concentreren op je corebusiness

We schreven het al eerder: uitbesteden van je logistiek zorgt voor rust. En dat is eigenlijk het grootste overkoepelende voordeel. Geen kopzorgen meer over magazijninrichting, voorraadniveau, personeel of ruimtegebrek, je laat alles met een gerust hart over aan een expert. Zodat jij je kunt focussen op waar je goed in bent: jouw eigen core business.

Meer weten over het uitbesteden van jouw logistieke proces? Of ben je nog niet volledig overtuigd? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Pon Logistics!