Klantcase Molgen

Op zoek naar een logistieke partner die onze snelle groei aankan.

headerbeeld_veloretti

“Van het allereerste gesprek was duidelijk dat Pon Logistics begreep wat wij nodig hadden,” begint Niels Kruize, CEO van MolGen. “We zochten een logistieke partner die onze snelle groei aankon. En daar was Pon Logistics, met de juiste ervaring en een can do-mentaliteit.” De samenwerking startte toen MolGen, een pionier in DNA- extractie en pathogenen-detectie, door de corona pandemie onverwachts een groeispurt doormaakte. “We moesten opschalen, en snel ook. De uitdaging was enorm, maar Pon Logistics stond klaar met oplossingen die even snel waren als doeltreffend.” Dit was het begin van de sterke samenwerking tussen Pon Logistics en MolGen.

De perfecte logistieke partner

Pon Logistics sprong in met oplossingen die even dynamisch waren als MolGen zelf. “Ze dachten altijd mee, zeiden nooit nee. Hun vermogen om snel te schakelen, was voor ons onmisbaar. Of het nou ging om een spoedorder die er diezelfde dag nog uit moest of delegaties klanten die langs wilden komen. Alles kon en mocht.” Eric Krijt, afdelingshoofd Pon Logistics, vult aan: “Van het snel regelen van vergunningen tot het inrichten van complexe processen. Wij zorgen voor alles; van ompakken tot kwaliteitscontroles. Geen vraag is te groot.”

Pon Logistics in drie woorden

“Betrouwbaar, meedenkend en altijd beschikbaar,” zegt Niels. “Ze hebben ons geholpen met uitdagingen waarvan we niet eens wisten dat we ze hadden. Ze dachten niet alleen mee, maar waren ook proactief in het voorstellen van oplossingen.” Eric bevestigt: “Ons doel is altijd om onze klanten te ondersteunen en vooruit te helpen en MolGen’s succes is daar een perfect voorbeeld van. Toen ze een terrein zochten om een ontwikkelingsteststraat neer te zetten, kon dat bij ons. Toen ze vriezeropslag nodig hadden, was dit de volgende dag al geregeld.” Niels beaamt dit: “Als we Pon Logistics niet als partner hadden tijdens corona, dan hadden we het niet gered. Ze waren een reddingsboei in een zee van logistieke complexiteit. Ze boden meer dan opslag; een complete logistieke totaaloplossing. Dat is wat hen uniek maakt.”

sidebeeld_veloretti
industrial-14-ew-6

“Als iemand mij vraagt naar een logistieke partner, dan is mijn antwoord duidelijk: Pon Logistics, gisteren, vandaag en morgen.”

industrial-14-ew-1

Niels Kruize

Over de samenwerking van MolGen en Pon Logistics

industrial-14-ew-5

Flexibiliteit en snelheid

Deze twee kernwaarden kenmerken de samenwerking. “Pon Logistics was ongelooflijk flexibel,” vertelt Niels. “Ze hielpen ons niet alleen met groeien, maar waren ook cruciaal in het managen van onze snelle expansie.” Deze aanpak was essentieel toen MolGen van 3 naar 150 medewerkers ging in minder dan twee jaar. Pon Logistics heeft zich onderscheiden door hun ongeëvenaarde flexibiliteit en capaciteit om mee te groeien. “Ze bewogen met ons mee.” Eric voegt toe: “De partnerschap met MolGen is ons gezamenlijk succesverhaal. We zijn trots dat we hun groei hebben kunnen faciliteren.”

Vandaag en morgen

Vandaag de dag is Pon Logistics meer dan een logistieke dienstverlener voor MolGen. “Pon Logistics is niet alleen onze voorraadbeheerder, maar een echte gouden partner in groei,” benadrukt Niels. “Zonder hen hadden we onze ambities nooit kunnen waarmaken.” Eric reageert enthousiast: “We zijn klaar voor de volgende fase. Wat MolGen ook nodig heeft, we zullen er zijn om te ondersteunen.” De samenwerking heeft zich ontwikkeld tot een strategisch partnership, essentieel voor de toekomstvisie van MolGen.

Over Pon Logistics

Voor nieuwe klanten maken we graag ruimte.

Interesse? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Toekomstvisie

Met plannen om verder te groeien en te fuseren met internationale spelers, ziet MolGen Pon Logistics als een integraal onderdeel van hun toekomst. “Pon Logistics staat altijd voor ons klaar, waardoor wij nooit nee hoeven te zeggen tegen onze klanten,” aldus Niels. Pon Logistics expertise in logistiek stelt MolGen in staat zich te concentreren op hun kernactiviteiten, wetende dat hun logistiek in capabele handen is. “We willen een wereldleider in de biotech worden,” deelt Niels. “En voor elke stap in die droom, is Pon Logistics daar om ons te ondersteunen. Als iemand mij vraagt naar een logistieke partner, dan is mijn antwoord duidelijk: Pon Logistics, gisteren, vandaag en morgen.”

Bekijk ook

Uitgelichte klantcases

Klantcase Swapfiets

Swapfiets

“Voor ons zijn ze een partner die in staat is om golven van voorraad die we niet altijd geanticipeerd hebben op te pakken.”

$
Klantcase MolGen

Veloretti

“We konden binnen 24 uur overschakelen naar een andere transporteur.”

$