Klantcase Swapfiets

Reparaties aan een Swapfiets? Nu ook vanuit Barneveld

headerbeeld_veloretti

De fietsen met een blauwe voorband van Swapfiets zijn steeds bekender in het straatbeeld. Met een mobiliteitscontract voor Swapfiets heb je, voor een vast bedrag per maand, de zekerheid dat je altijd over een goede, werkende fiets beschikt. Elektrisch of een classic, net wat jij wil. En is er een reparatie nodig, dan wordt jouw fiets binnen 48 uur, maar vaak nog veel sneller, gemaakt. De ontvangst, opslag en uitgifte van de fietsen, en sinds kort ook het repareren ervan, gebeurt allemaal door Pon Logistics in Barneveld. André van den Breemer, afdelingshoofd logistiek, legt uit: “Wij hebben geen contact met de eindgebruiker. Wij leveren fietsen aan de depots van SWAP en als zij te weinig ruimte hebben sturen zij ‘brokens’ naar ons terug.”

Swapfiets begon als een startup van drie vrienden en groeide al snel uit tot een succes. Iedere (oud-)student kent de perikelen van een kapotte of gestolen fiets, veelal het transportmiddel om van de ene kant van de stad naar de andere kant te cruisen. Swapfiets biedt de garantie dat je altijd een goede werkende fiets beschikbaar hebt. En lang niet meer alleen studenten maken gebruik van de swapfiets, want het afgelopen jaar alleen al werden ruim 62.000 fietsen uitgeleverd.

Samen groeien

Pon Logistics is verantwoordelijk voor onder andere de ontvangst, opslag en uitgifte van de fietsen aan de depots van SWAP. Voor Swapfiets is het fijn om de opslag en distributie van zowel de fietsen als de onderdelen bij één professionele partij te beleggen, waarbij Swapfiets ook nog eens profiteert van de bestaande afspraken met transporteurs. De samenwerking tussen Pon Logistics en Swapfiets bestaat al een aantal jaar, maar is recent weer verder uitgebreid. André: “Het begon op de losplaats in Leusden, daarna verhuisde de hele operatie naar Veenendaal en nu gebeurt het allemaal hier in Barneveld.”

sidebeeld_veloretti
industrial-14-ew-6

De fietsen komen kapot binnen vanuit de verschillende swapvestigingen en wij zorgen ervoor dat ze weer als kwalitatief veilige fietsen de weg op kunnen.

industrial-14-ew-1

André van den Breemer

Over de samenwerking van Swapfiets en Pon Logistics

industrial-14-ew-5

Gebruiksklaar maken en repareren

Het afgelopen jaar werden er onder toeziend oog van Andre dus meer dan 60.000 fietsen uitgeleverd. Elke fiets ondergaat een nul-beurt voordat hij het pand verlaat. “We checken de fiets op een aantal cruciale veiligheidsaspecten, smeren de ketting en dat soort zaken. Dit is eigenlijk het gebruiks-gereed maken van de fiets.” Maar ook fietsen die kapot zijn, vinden hun weg terug naar Barneveld, geeft André aan. ”Begin dit jaar zijn we begonnen met het inrichten van een deel van het magazijn voor reparaties. De fietsen komen kapot binnen vanuit de verschillende swapvestigingen en wij zorgen ervoor dat ze weer als kwalitatief veilige fietsen de weg op kunnen.”

Fietsenmakers opleiden

Om de reparaties uit te voeren, gaat Pon Logistics twaalf werkstations inrichten. André: “per week proberen we twee man te trainen tot fietsenmaker. We hebben nu twee fietsenmakers in dienst die anderen gaan opleiden. Zo gaan we het team compleet krijgen. Daarbij gaat het om eigen mensen van Pon en een aantal uitzendkrachten. De uitzendkrachten komen eerst binnen op het laden en lossen van de fietsen, dan bekijken we of ze feeling hebben met de fiets en of ze oog hebben voor wat belangrijk is. Als dat zo is, leiden we ze op voor de nul-beurten en een aantal mensen gaat door als fietsenmaker. In totaal gaan we twaalf tot vijftien man opleiden tot fietsenmaker, zodat we daar vol mee aan de bak kunnen.”

Over Pon Logistics

Voor nieuwe klanten maken we graag ruimte.

Interesse? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Tracken van e-bikes

“Het aantal fietsen dat we voor Swapfiets uitleveren, is de laatste jaren enorm gegroeid”, vertelt André. “Ooit begonnen we met zo’n 170 fietsen per dag. Afhankelijk van het seizoen, hebben we nu tot acht trailers met fietsen per dag die er in- en uitgaan. Daarnaast doen we ook extra klussen. Zo voorzien we op dit moment alle e-bikes van trackers. Ook hebben we sinds kort alle onderdelen voor de swapfietsen hier bij ons op voorraad. Alle leveranciers leveren onderdelen bij ons aan en als depots van Swapfiets dan onderdelen bestellen, leveren wij zijn weer uit. Al met al zijn er bij ons zo’n 25 man fulltime met Swapfiets bezig. Een heel leuke klant!”

Meer weten over Swapfiets, kijk dan op swapfiets.nl.

Bekijk ook

Uitgelichte klantcases

Klantcase Swapfiets

Veloretti

“We konden binnen 24 uur overschakelen naar een andere transporteur.”

$
Klantcase MolGen

Molgen

“Als iemand mij vraagt naar een logistieke partner, dan is mijn antwoord duidelijk: Pon Logistics, gisteren, vandaag en morgen.”
$